tirsdag den 18. marts 2008

Huston, We have a problem..


Hvor mange måske har en radio eller et fjernsyn kørende derhjemme sådan i baggrunden, er jeg i øjeblikket lidt bidt af Nasa TV, d.v.s en tv kanal der streames live på nettet, den køre som regle når jeg er hjemme, her ses alle udvidelse, reperationer, og dagligdagen på den "Internationale rum station" (ISS), samt alle rumfærge affyringer og landinger, og så naturligvis den seneste status på diverse udviklings projekter inden for nasa's operations område.



I øjeblikket er rumfærgen Endeavour sammenkoblet med ISS, og for et par dage siden, efter en fantastisk view udover ISS's solcelle paneller med jorden glidende forbi live, kommer så et opkald fra en af astronauterne, "Huston, we have a problem", og velopdraget af diverse fjernsyns udsendelser gennem de sidste 20 år, ved vi alle hvad det betyder, Lortet er ved at styrte ned, eller en metor er på vej direkte imod rumstationen, eller jorden..
Nå spændende var det, så jeg styrtede naturligvis hen til skærmen, og efter ca. 30 sekunders stilhed blev den ulidelig spænding udløst "I keep getting this blue screen" on the XXX Laptop"....

Wow, Bill Gates strikes space.... Det er fanme en skræmmende tanke.....

Men ok, et lille grin blev det dog til, og igen sætter det tingende lidt i perspektiv, Ja vi har sat mennesker ud i rummet, og har gjort det muligt at lade nogle bo derude, Men vi har stadig ikke lavet et stykke software, der med bare rimelig sandsynlighed ikke går ned.. se det er da tankevækkende..

1 kommentar:

Jette... sagde ...

Ja, det er sgi tankevækkende...Jeg er ikke sikker på at jeg ville bytte plads med dem derude...det skulle da kun være for at nyde den utrolig smukke udsigt.
Knus til dig :)