onsdag den 15. august 2007

Forventninger fra en tilstoppet bruser

Jeg er på vej opad i rutschebanen igen, godt hjulper på vej af endnu en henvendelse på mit CV, denne gang med en list over 5 jobs, som de ville høre om jeg var interesseret i.
Der var dog kun 2 jobs der var relevante for mig, og de lå desværre i jylland :( , men henvendelsen er stadig en henvendelse, og det løfter selvtilliden lidt igen.
Jeg fik i går ordnet en masse småting, blandt andet var postkassen ved at falde ned fra sin pind, og en bruser var tilkalket m. v. Og så er alle el-pære i huset udskiftet med spare pærere.

Efter en lille filosofisk ene-og-alene-tænkte-tanks-konklution, fik jeg tanken :Hvorfor har jeg først fået det gjort nu?, de fleste af småtingene kunne lige så godt have været lavet for 2-3 måneder siden, inden skilsmissen var en realitet.
Kan den slags småting have været medvirkende til hendes valg ? ikke at det på nogen måde (forhåbentligt) kan være udslags givende, men tanken er der da...

Det handler naturligvis om mere og andet end en tilstoppet bruser, der er mange aspekter i det, men dem jeg lige kommer til at tænke på er Forventninger og Kommunikation(der var den igen).

Forventninger (og uindfriet forventninger):
X og jeg snakkede på et tidspunkt i denne proces om forventninger, og uindfriet forventninger.
Og de fleste kan nok forstille sig billedet med konen det sætte støvsugen frem i forventning om at manden lige snupper den og går i gang, når han ser den efter han kommer hjem fra arbejde.
Men når manden kommer hjem, ser han støvsugeren, ligge og flyde, og stiller den derfor på plads uden at nævne det for konen, hun har jo sikkert haft en hård dag også.
Konen føler sig ignoreret, tilintetgjort og taget for givet.
Manden føler måske ikke noget specielt, herre gud det var bare en støvsuger, og nu er den sat på plads.
Det komiske er åbenbart for en hver, men tragedien er faktisk større...

Kommunikation:
Hvis den ene partner i stedet havde sagt "Kan du ikke lige snuppe støvsugningen i morgen?" , ville den anden part klart og tydeligt forstå budskabet og derfor kunne svare "Ja" eller "Nej", og parterne ville nu i det mindste kende hinandens forventning, og ud fra deres hverdag kunne lave en aftale, eller i det mindste vide hvad deres partner havde af forventninger.

Eksemplet er naturligvis banalt, men nok mere forkommende end vi regner med( ikke nødvendigvis med en støvsuger, men det tydeligøre billedet). Hvis jeg skal lære noget at alt dette er det igen igen.... kommunikation... kommunikation og atter kommunikation.
For god orden skyld skal siges til evt. læsere at rollerne for mand og kone lige så godt kunne have været byttet om, og støvsugeren kunne lige så godt have været en plæneklipper, strygejernet eller skruemaskinen til at opsætte det ny indkøbte xxx.

Ja i disse tider er det ikke småting man kan få ud af en tilstoppet bruser *S*, hjernen køre på højtryk, og man får virkeligt taget sit liv op til revision, igen og igen.

Ingen kommentarer: